Massage, Yoga & Ayurveda

AYURVEDA ”THE SCIENCE OF BEING”

Ayurveda är Indiens läkekonst och livsfilosofi. Enligt World Helth Organisation WHO är Ayurveda det mest använda och effektiva medicinska system i världen. Anledning till detta är att Ayurveda är billig, holistisk, miljövänlig och tillgänglig för alla. Ayurveda ger kunskaper om hur man kan leva i balans för att förebygga sjukdom men också kunna behandla sjukdomar själv med naturläkemedel och individanpassade livsrutiner. Det kan vara kosten, yogapositioner, sömnvanor, meditation, massage, medicinska kryddor och växter mm.

Danvanthari

Ayurveda bettyder ”livets kunskap” och är 5000 år gammal. Det som många inte vet är att Yoga är en del av Ayurveda och den har en medicinsk syfte som ansträgningslös övning som förenar kroppen och sinnet. Yoga är alltså inte bara träning utan en del av det Ayurvediska livet som skapar harmoni och balans på ett övergrippande sätt och påverkar livets alla aspekter.

Det finns otroligt mycket visdom, tradition och kunskap i Ayurveda och vi som har läst det i skolan har bara ”skrapat på ytan”. Vi kan ändå leva enligt Ayurveda eftersom den är i grunden ett sätt att leva enligt naturens rythmer och skapa balans, kärlek och harmoni inom och kring oss.

MASSAGE

Jag är massör så jag älskar att få massage! Jag älskar också att ge massage därför att jag känner verkligen att det är höjden på min helande kraft! Jag ser direkt skillnaden på hur mina klienter mår efter en behandling när de har kommit till mig stressade, ledsna och trötta. Effekten är alltså otroligt, en riktig tranformation!
Förutom spänningar och smärtor i kroppen massage behandlar sinnet och ger oss tid helt utan ansvar. Tid för att känna att vi är också en kropp och inte endast våra tankar som rusar förbi alltför snabt. När man ligger på bänken är man här och nu, man grundas och släpper allt som man inte behöver. Dessutom har beröring en direkt effekt på nervsystemet och utsöndring av lugnande hormoner som gör oss lyckliga.

Massage har en rad andra hälsoeffekter som ökad blod- och lymfcirkulation, minskad blodtryck, starkare imunsystem, stimulerad funktion i innreorgan, ökad mental fokus och bättre sömn. Dessutom är det jävligt skönt!!!

I många kulturer används massage dagligen och inte bara av massörer. Det är liksom en del av livet och ett sätt att kontakta medmänniskor. I Indien masserar släktningar det nyfödda barnt och de nyblivna mammorna direkt efter förlossning och fortsätter med detta dagligen i flera månader.

Beröring gör oss glada och ökar kärlek och empati. Tänk på att det första vi gör när någon är ledsen är ta på dem i axeln och klappa!