Friskt hårbotten

Hårbottnet är en del av vårt yttre som vi ofta glömmer vårda lika mycket som resten av huden. Många har däremot problem med hårbottnet. Eksem, klåda, torrhet, mjäl är bara några. Detta påverkar klart din hårkvalité och det kan även orsaka/påskynda håravfall.

Ett bra sätt att börja ta hand om hårbottnet är att sätta igång med ”no poo” metoden för att rengöra. Då kommer du undan alla hårda kemikalier i schampo som torkar och irriterar. Dessutom får en bra balans i hudens ph värde och bli av med mjäl, döda hudceller och beläggningar.

rosemary-1049531_640

Hindra håravfall med rosmarinolja!

Du kan massera aloe vera juice eller gel i hårbottnet minst en gång i veckan. Det kommer att återfukta och läka huden men också stimulera foliklarna dvs ”roten” och ge dig starkare hår.

Behandla din hårbotten med en närande olja minst en gång per månad. Jag använder handpressad argan olja som jag köpte i Marocko eller ekologisk kokosolja. Du kan böja ner huvudet när du masserar för att få extra cirkulation i foliklarna. Det kallas också för ”inversion method” och det ska gynna tilväxt!

Om du är man och har tunnande hår du kan köra inversion method med rosmarinolja. Rosmarin motverkar testosteronet som orsakar håravfall hos men! Om du är kvinna kan du också använda rosmarinolja för att stärka håret från roten. Jag brukar göra det, det luktar fantastiskt!