Giftfria inpackningar

11381160323_a572016b2a_o_d

Alla som har varit hos frisören har blivit lockade av produkter som rekommenderas för just ”ditt hår”. Jag har också fallit för det och överbetallat för produkter som funkade bra men gav mig inte mer än mina hemmagjorda ekologiska behandlingar. Eller rättare sagt så gav de samma resultat fast mycket dyrare och med en del gifter på köpet…

Eftersom jag använder co-wash metoden så har jag en bra ekologisk balsam hemma som är berikad med keratin. Annars gör jag mina egna inpackningar och hårbehandlingar som är superenkla, rena och ger grymma resultat!

Det var populärt i många år att använda ägg eller mayonnaise som inpackning pga proteinerna. Faktum är att proteinmolekylerna är för stora för att ha någon som helst verkan så jag sparar ju äggen till en god omelett istället och bygger upp håret med proteiner innifrån.

Det bästa sättet att vårda ditt hår och hårbottern och tillföra massor med näring är oljor. Massera in och lämna 1-2 timmar innan du tvättar håret.


Ricin: Gynnar tillväxt men känns klibbigt och lite svår att arbeta in i håret.

Oliv: Har använts i tusentals år för sina vårdande egenskaper och hög näringsinnehåll. Billigt och tillgängligt!

Jojoba: Används mycket i hårprodukter och ger mjukt och glanssigt hår och ger näring till hårbottnet.

Argan: Kommer från en typ av nöt som växer i Marocko. Superskön och näringsrik. Också populär i massa olika hårprodukter.

Du kan använda oljorna som bas och berika de med eteriska oljor som rosmarin eller geranium för att få styrka i ditt hår och stimulera foliklarna dvs rötterna.

Jag använder olja varannan vecka men däremellan återfuktar mitt hår med aloe vera gel. Jag brukar använda en sprejflaska med aloe vera, lite vatten och några droppar rosmarinolja eller starkt rosmarinte. Jag sprayar håret och hårbotten innan jag duschar eller så tar jag flaskan inne i bastun. Sen sköljer jag med vatten och får fint glansigt hår som doftar som min mammas trädgård i Grekland!