Holistisk First Aid till semestern

När du drar på semester och får härlig naturkänsla, avkoppling och massor med bett, soleksem, solbränna, magsjuka etc kom ihåg att ha nära till ditt naturapotek!

Allt detta kan du använda på kidsen utan problem! När det gäller etersika oljor kan du ta 2-3 droppar på huden vilket är hälften av det du tar som vuxen.

Några av mina måste till min holistiska First Aid Kit är:

♥ ALOE VERA

En superbra all-around kur för hudirritationer, myggbett, brännskador. Jättefin ”after-sun” till hela kroppen och även håret som en inpackning som du tvättar av. Du kan även dricka lite aloe vera juice för att få igång tarmarna om det blir lite stopp vilket är vanligt när man ändrar miljö och kost.

aloe-vera-gel


♥ ETERISK OLJA AV PEPPARMYNTA

Superbra som myggmedel (smörj några droppar på pannan och halsen så håller de sig borta). Mot illamående och åksjuka (smörj 4-5 droppar på huden eller lukta på den direkt ur flaskan vid behov). Om du ”råkar” bli bakis eller magsjuk kan du bada i varmt vatten med några droppar av oljan. Den är också kylande, uppigande och hjälper med matsmältning!

peppermint-oil


♥ BIKARBONAT

Ja, vanlig som du har till bakning! Bada i badkar med ljumet vatten och 2 matskeddar bikarbonat för att lindra solbränna och myggbett! Gör en blandning av bikarbonat lite vatten och lägg direkt på myggbett som en salva. Du ska såklart ha din holistisk deodorant som är gjort på lika delar bikarbonat och kokosfett med några droppar tea tree olja. Den kan du även använda som en scrub på ansikte och kropp när du vill avlägsna lite torr hud som du fick på beachen. Tvätta även håret och scrubba hårbottnet med bikarbonat och vatten för att få rent hår utan schampoo! Nu kan du också baka en kaka!


♥ MOROTSOLJA

Naturlig solskyddfaktor 10-15 som dessutom ger dig mjuk hy och guldig glans!


 ♥ TEA TREE OIL

Bakterie- och svampdödande mot alla möjliga sår och infektioner. Blanda med lika delar med annan olja (viken som helst som du har i köket) och smörj. Superbra mot finnar och bett också!


♥ ETERISK OLJA AV LAVENDEL

Förutom den fantastiska doften som du kan bara ha som parfym är lavendelolja lugnande för både huden och sinnet. Jättebra mot oro, huvudvärk och sömnsvårigheter. Smörj på pannan, lägg några droppar på kudden eller tröjan. Fin att massera om du har stela muskler och spänningar.

lavendel