Kost för friskare hud

pomegranate-open-196800_960_720

Det är viktigt att rena, mata och skydda huden utifrån men hudens riktiga styrka och utstrålning kommer inifrån! Huden är också ett organ så man ska göra för huden det man gör för att alla organer ska fungera bra. Att röka, dricka för mycket alkohol, sola för mycket, äta socker och skräp, inte röra på dig är det sämsta du kan göra för din hud. Man ser direkt på hudens färg och lyster vilka vanor en person har!

Din hud liksom hela din kropp mår bra av en högkvalitativ kost och regelbunden motion. Träning ökar cirklationen i huden och förutom en fräsch färg kommer motionen att hälpa huden rena och förnya sig effektivare.

Maten som gynar huden är massor med frukt och grönt, fiberika frön, avocado, nötter, fett fisk, olivolja och syrade produkter som är rika på probiotika. Om du inte äter fisk är det viktigt att du äter omega tre olja som tillskott för att hålla huden smidig. Jag brkar ta silica eller kollagen då och då för att boosta mina hudceller. Man kan också äta hyaluronsyra & kollagen tabletter eftersom mängderna som finns naturligt i huden minskar med åldern. Då blir huden torr och skrynklig…

De vitaminerna som stödjer hudens funktion är A, E och mineralen Zink. Om du har en varierad kost så får du i dig detta. A vitamin som tillskott är toxisk och hindra upptaget av den viktiga solvitaminen D så du ska aldrig äta det! Jag som har svår hud och tendens till acne använder däremot en A vitamin salva som också kallas för retinol. Retinol hjälper cellerna förnya sig snabbare, huden blir slätare och renare och kan absorbera alla goda produkter mycket bättre.

Kom ihåg att det du gör för din hud är lika viktigt som det du inte gör! Inga cigaretter här alltså!