Rengöring

TVÅLA LUNGT!

Du gör en riktig björntjänst till din hud om du tvättar dig med tvål. Du torkar huden och stör den naturliga ph balansen plus dödar alla bakterier som skyddar din hud från sjukdomsbärande basilusker!

Ok klart alla ska tvätta händerna med tvål förre maten, inte minst kidsen som har just petat ”where the sun don’t shine” och jag menar inte näsan! (och ja alla barn gör sånt även mina). Men vi behöver inte heller hysteriskt sprita händerna i fruktan av kräksjukan eller almänn basilskräck. Vi gör saken värre genom att vi blir mer mottagliga mot infektioner just pga överdriven hygen.

Jag tvättar endast visa kroppsdelar med mild tvål (du kan avgöra dina stinkigaste delar själv) och resten tvättar jag med bara vatten.


MIN SUPERSKÖNA BADSALT

När jag badar använder jag Epsom salsalt-1102439_960_720t eller salt från Döda Havet som jag blandar med ekologisk lavendelolja i en glasburk. Ta 1-2 dl i badvattnet. Luktar fantastiskt, lugnar musklerna pga höga halter magnesium och lavendel, och jag får en mineral boost på köpet!

Perfekt för kidsen också istället för badskumm med massa poo-poo i. Det gör inget om de vill svälja badvattnet men det får du inte avslöja! De kommer att sova gott om du badar dem på kvällen, jag lovar!


OIL CLEANSING

När der gäller asiktet så gör jag ”oil cleansing” dvs rengör med olja. Du kan använda vilken olja som helst tex kokos, jojoba, avocado, oliv, argan, druvkärna som är alla superfina och ger mycket näring.

Om du har lite oren hud eller acne kan du blanda några droppar tea-tree olja i din basolja (jojoba eller kokos är extra bra som bas för dig). Den kommer att minska inflammationen och döda de dåliga bakterierna. Du kanske tänker ”acne och olja, WTF ?” Ja, din acne kommer att bli bättre av att du använder olja istället för att torka din hud med massa hårda, irriterande produkter som orsakar ännu mer oljeproduktion, trust me I know!

Du masserar oljan i huden och sen går över ansiktet med lite bomull. Skölj med vatten och torka med din rena handduk! Sminken borta, alla orenheter borta, och dina ögonfransar kommer att älska det!


SKRUBB MED HONUNG & KOKOS

Jag har slutat använda scrub från butiken eftersom de innehåller små plastpartiklar som är riktigt dåliga för miljön eftersom de hamnar i havet och grundvattnet. Gör som jag och fixa egen ekologisk scrub till ansiktet så här:

jar of honey with honeycomb on wooden table1 del  ekologisk honung

2 delar bikarbonat

2 delar ekologisk kokosolja

Blanda och lägg i en glasburk. Håller hur länge som helst och du kommer att älska den! Torkar inte huden och därför kan du använda den upp till 2-3 gånger per vecka. Du kan leka lite med mängden bikarbonat, om du vill ha mer eller mindre “skrubkraft”. Honungen inehåller glycolsyra som ger en extra boost eftersom det avlägsnar döda hudceller.