HUD & HÅR

Huden är kroppens största organ! Huden är en bärriär som skyddar vår ”insida” från partiklar, skador och infektioner. Mycket av det som kommer i kontakt med huden kan ändå tränga sig in i blodet och resten av kroppen. Tyvärr så är de flesta produkter från tvål till hårfärg och deodorant proppade med hormonstörande ämne, tungmetaller och annat…ja, skit. Därför är det viktigt att använda produkter utan farliga kemikallier när vi tvättar oss och smörjer in oss.

Hudens färg och struktur speglar också vår almänna hälsotilstånd. Om huden är glanslös och grå kan man ha näringsbrist, om huden är röd och pössig kan man ha ökad inflammation i kroppen, huden som har acne kan tyda på hormonella besvär etc.

Hudens hälsa och utstrålning kommer faktiskt inifrån trotts allt som dyra skönhetsprodukter vill påstå. Klart din hud mår bra av att få näring och skydd men det viktigaste för frisk hud är att hela du är frisk!

I menyn ovan hittar du massor med tips och recept om hur du kan hålla din hud frisk och glad med produkter som du kan göra själv! Allt från rengöring, masker, solskydd, deo och mat som stärker dig inifrån och ut!

HÅR

Håret är gjort av döda celler och keratin som håller ihop dem. Din hårstruktur, styrka och glans avgörs väldigt mycket av dina gener men du kan påverka håret både med kosten och hur du behandlar det utifrån.

Håret drabbas på en gång när du har en näringsbrist. Man kan faktiskt göra prover på hårstrån och se vilka änme saknas från din kost. Det viktigaste för håret är järn och biotin. Så om du har svagt hår eller tappar hår från roten du kan fundera på kolla dina blodvärden. Håret behöver också protein för at växa så håll koll på din dagliga intag!

Vad du inte gör på ditt hår är kanske ännu viktigare än det du gör. Om du bleker och färgbehandlar med kemiska färger då har du redan skadat ditt hår på djupet och påverkat balansen i ditt hårbotten. Dessutom innehåller alla färger och blekmedel massor med ämne som du bör varken andas in eller ha på din hud.

Kolla menyn och lär dig hur du kan ge ditt hår rätt näring inifrån och ut. Du kan också lära dig hur du kan färga håret med örter och saker som du redan har i skafferiet. Du kan också lära dig tvätta utan schampo och hålla ditt hårbotten i topform!