Solskydd & deodorant utan gift

Solskydd och deodorant är verkligen ett ”måste” för de flesta av oss. Tyvärr så är de på topplistan när det gäller hudprodukter med farliga ämne! Solskydd innehåller ofta nanopartiklar som är cancerframkallande. Barn under två års ålder får inte använda solskydd eftersom deras hud är tunn och lätt att penetreras av alla farliga ämnen.

Deodoranter innehåller också en rad hormonstörande och vidriga ämne bland annat aluminium som är en tungmetall. Jag har testat i stort sett alla deodoranter från hälsokosten men ingen funkade! Jag gav upp och slutade använda deo men jag gillar ju att lukta gott… Och då kom lösningen i form av min fantastiska hemmagjorda, ekologiska deo som funkar! Alla mina vänner har fått en liten burk och tjatar hela tiden om att få receptet så här kommer det folks:


EKO DEO (SOM FAKTISKT FUNKAR!)

media_1452244899025468001 del ekologisk kokosolja (kokosolja är bakterie- och svampdödande)

1 del bikarbonat (tar bort det stinkiga)

1 del majsstärkelse (så den inte smälter i varmt väder)

några droppar ekologisk tea-tree olja

Du kan lägga till några droppar lavendel eller din favorit etersik olja för extra god doft. Blanda ihop och lägg i en glasburk. Smörj en liten mängd i armhållorna och gnid lite om du vill få lite exfolierande effekt eller har misfärgad hud.


EKO SOLSKYDD

hallon_395x255Jag använder ekologisk hallonfröolja som solskydd. Den har solskyddsfaktor 15-20. Den är inte klibbig och den låter din hud andas i värmen. Dessutom är det välgörande och ger dig len och glansig hud.

Morotsolja är också riktigt bra som solskydd men har lite lägre faktor på ca 10-15. Den innehåller karotenoider som stimulerar din egen melaninproduktion och ger dig en fin gyllene färg. Du kan också blanda hallonfrö- och morotsolja som jag!

OBS! Om du är riktigt ljus och känslig och ska åka på semester till platser med stark sol du vill ändå ta med dig en kemisk solkräm som filtrerar solen mer än oljorna, i alla fall i början.

Extratips för naturlig solskydd: Ät mycket tomater, tomatpure och morötter några veckor innan semestern! Då får du upp dina antioxidanter som skyddar dig från skadliga fria radikaler från solen och du blir mindre känslig för solbränna!